Магазин церковних свічок

 

Статистика відвідувань

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні104
mod_vvisit_counterВчора146
mod_vvisit_counterЦей тиждень722
mod_vvisit_counterМинулий тиждень1205
mod_vvisit_counterЦей місяць4406
mod_vvisit_counterМинулий місяць5566
mod_vvisit_counterЗа весь час485157

Зараз на сайті: 3
Ваш IP: 44.192.247.185
,
Дата: бер. 28, 2024

Створення сайту

 


Допоможіть! Чи є гріхом вбивати небезпечного злочинця, якщо ти чесно працюєш в міліції і виходу іншого нема? Мусить хтось захищати народ від убивць,насльників і злодіїв,чи ця робота не для християн? PDF Друк e-mail
ЗАПИТАННЯ:

Допоможіть!
Чи є гріхом вбивати небезпечного злочинця якщо ти чесно працюєш в міліції і виходу іншого нема?
Мусить хтось захищати народ від убивць,насльників і злодіїв,чи ця робота не для християн?
Тарас.

ВІДПОВІДЬ:

Слава Ісусу Христу.
Одразу хочу обмовитися, що в даному випадку конкретну і повну відповідь у ситуації беззастережно може дати лише духівник людини, який знає ситуацію і людину, яка потребує відповіді.

Пане Тарас, це питання дуже багатозначне і не може мати конкретної відповіді без описання ситуації:
- мова йде про самозахист, чи виконання покарання, чи помста з особистих причин?
- чому саме міліціонер повинен знищувати злочинця, адже це не його функція?
- чи мова йде про бійця спецпідрозділу, чи про слідчого, чи про дільничого інспектора?.. - міліціонери бувають різними))
- чи є рішення судових інстанцій про те, що конкретна особа є злочинцем, чи це висновок самого міліціонера?
- чи є міліціонер достатньо чистим від гріха, безпристрасним у ситуації, щоб виконувати такий вирок, якщо це не оперативна ситуація?
і ще є немало запитань у цій ситуації...

Хочу Вам нагадати слова Спасителя про блудницю, яку застали на місці злочину і мали право за Законом побити камінням:
Христос сказав: "Хто без гріха, нехай перший кине в неї камінь". (Ін.,8,7)

Ви можете показати безгрішну людину і надати їй право позбавити життя іншу людину, нехай і злочинця?

Якщо ж мова йде про самозахист, чи інші ситуації, коли працівник міліції має право застосувати зброю - то чи завжди потрібно стріляти на ураження?
Можливо, працівник ОВС має бути достатньо підготовленим, щоб оцінити ситуацію і завдати несмертельних уражень, тим більше у ситуації, якщо особа є незасудженою, а лише підозрюваною?

Багато святих (перший на думку спадає святий старець Паісій, який мав досвід служби у війську та приймав участь у війні) так от святі говорять про те, що навіть на війні - необхідно намагатися противника виводити з ладу, щоби він втратив боєздатність, але не вбивати. І це на війні.

Не треба також забувати про духовний настрій правоохоронця - чи не переповнений він люттю, чи не сповнений бажанням помсти, чи може бути безпристрасним у тій ситуації, коли натискає на курок?

Адже необхідно пам'ятати, що убивство є порушенням Заповідей Божих, інколи навіть ненавмисне.
Тому ще раз хочеться наголосити на необхідності остаточного вирішення даного питання з духівником конкретного службовця.

Слава навіки Богові.